søndag 5. mai 2013

Sommersett - Sparkebukse og hjelm

Minsta i familien fyller 1 år i disse tider, så jeg har sydd en presang. Jeg har prøvd meg på en ny oppskrift på "Sparkebukse med korte ben"og diktet litt på veien for å få det slik jeg så det for meg. En gøy erfaring. I tillegg fant jeg en oppskrift på en hjelmlue, og jeg brukte tynt stoff så den kan passe til en sval sommerdag. Begge er oppskrifter fra bøker fra 70/80-tallet og er, om sant skal sies, skikkelig retro. En av dem er svensk og den andre dansk. Fargene jeg har valgt passer også inn i den sjangeren, men jeg har nok romantisert det til å passe min smak og tiden. Jeg liker det!

 

Med knappene og sløyfen foran, kan en nesten skimte en "Lille Kanin". Hihi..

 

 

Det blomstrete stoffet er gjenbruk fra en bluse i mitt eget klesskap. Det er gøy å se at kan forvandles til noe helt nytt! Samme stoff var også brukt i denne nyfødt-gaven. Bøkene jeg sydde fra er noen av mine beste loppefunn innen bøker! I tillegg til dette sommersettet, holder jeg på å racerstrikke en genser som kan passe til. Her får dere se et utdrag.. Flere bilder kommer senere.

 

Sparkbyxa med korta ben:
Mønster: Fra "Babygarderoben" utgitt av ICA-forlaget, Handarbetsbockerna
Størrelse: 91
Stoff: Gjenbruk fra en voksen bluse, og myk fløyel fra S&S
Tilbehør: Knapper fra e-bay, Sløyfe og blonde fra S&S

Hjelm: 
Mønster: Fra "Barnetøj du selv kan sy 0-4 år av Elsebeth Gynther
Størrelse: 1 år
Stoff: Gjenbruk fra en voksen bluse, og myk fløyel  og skråbånd fra S&S

7 kommentarer:

 1. Så fint sett!! Liker fargene!!!

  SvarSlett
 2. For et søtt sommersett!! Liker så godt stilen og fargevalgene dine :) Og for en nydelig flettegenser du viste frem i forrige innlegg. Jeg forstår godt at den rykket frem i køen.
  Håper du får en fin uke!

  SvarSlett
 3. Kjempesøtt sett! :) Det er så fint med korte sparkebukser:)

  SvarSlett
 4. For et nydelig lite sett!! Nesten så jeg kunne puttet det på den minste knærten min, om blondene og sløyfa ikke var med ;)

  SvarSlett
 5. For et utrolig nydelig sett! Du er blitt så flink! Nå skulle jeg bodd litt nærmere, så vi kunne hatt noen sykvelder sammen! Gleder meg til å se strikkejakken du holder på med!

  SvarSlett
 6. Kjempefint sett!

  Sukk, skulle ønske jeg var like flink til å sy!

  SvarSlett