søndag 11. mars 2012

Strikket teppe

Endelig er jeg ved veis ende på teppet jeg har holdt på med den siste mnd! Det har vært litt av en jobb, mot slutten strikket jeg med nærmere 500 masker på pinnen. Egentlig tilsa oppskriften at teppet skulle måle 100x100cm. Men jeg ga meg etter 92x92cm av ren latskap. Jeg ble utålmodig, men var fornøyd med størrelsen. Hva gjør man da? Feller av og hekler en kant rundt og er ferdig med det! O fryd!


Teppet er strikket i riller innerst. Jeg begynte i et hjørne og økte 1 maske i begynnelsen av hver pinne. Etter ønsket bredde, felte jeg den første i stedet for å øke. Dette gikk hurtig siden det var rettstrikk hele veien. Deretter plukket jeg opp maskene rundt og begynte på bølgemønster. Jeg følte det var nå den virkelige jobben startet :) Jeg ga meg når jeg var 3/4 av lengden. I tillegg skulle det ha vært en bred strikket kant rundt som skulle sys på etterpå. Denne droppet jeg og heklet i stedet en tynn kan rundt. Fornøyd, selv om jeg ga meg litt tidlig! ;)


Oppskrift: nr. 16 i hefte babytepper og hentesett fra Sandens Garn
Garn: Sandnes mini alpakka
Størrelse: 92x 92cm (egentlig 100x100cm)
Pinner: 3,5
Vekt: 396g

7 kommentarer:

 1. Nydelig teppe! Og det er jo ingen som ser at du har sluttet litt før du skal;)

  SvarSlett
 2. helt nydelig! heldig lille tanteungen som får så fint teppe! du er så utrolig snill!

  SvarSlett
 3. Nydelig!!! Og det som er så kjekt med at du ga deg tidlig og heller satte din egen vri på det, er jo at nå har ingen (mest sannsynlig...) likt...

  SvarSlett
 4. Så fint pledd! Jeg holder på med et lignende, men med mindre firkant i midten. Har akkurat begynt på kanten rundt, men den tar jo en evighet! Smart å bare hekle en kant i stedet :)

  SvarSlett
 5. Så nydelig det var! Og for en tålmodighet du må ha! Imponert over at du fikk til 92'92 cm. For dette var på tynne pinner gitt! Resultatet ble jo hvertfall kjempefint:)

  SvarSlett