lørdag 12. mai 2012

Penjakke med lue - ny vri

Dette søte settet ligner på det du kan se her. Men med denne gjorde jeg noen endringer. For første gang har jeg mikset oppskrifter, og da er det ekstra gøy å bli fornøyd med resultatet. Dette vil jeg gjøre mer av, for det var ikke vanskelig!


I motsetning til den andre, strikket jeg denne nedenfra og opp, slik som er vanlig. Jeg fulgte grunnoppskriften til et sett fra Sandnes i glattstrikk, med riller på bærestykket. Dermed var det bare å plotte inn mønsteret både på bolen (og legge til et par ekstra masker for å få det til å gå opp) og ermene .


Da jeg satte ermene på bolen, fortsatte jeg med mønsteret og felte som vanlig raglan. Her tok jeg ikke hensyn til at mønsteret "krasjet" i overgangene, men det synes ikke så vidt jeg kan se-heldigvis. Mellom rillene videre laget jeg hullmønster slik jeg ønsket å ha med fra den forrige, samtidig som jeg felte jevnt oppover på noen av rillene.


Øverst ønsket jeg en krage, og da fulgte jeg bare oppskriften fra en annen oppskrift (Dale).Samtidig som alt dette, laget jeg knapphull jevnt hele veien opp. Jeg ser nå at jeg godt kunne hatt færre, men pytt pytt. Jeg er en erfaring rikere. Jeg valgte også mørkebrune tre-knapper denne gangen. Luen er temmelig lik den forrige. Jeg brukte imidlertid dobbel tråd og tykkere heklekrok (5) denne gangen. Den ble litt mer robust og tydelig -noget jeg liker! ;)


Størrelse: 3mnd
Pinne: 2,5
Garn: Schachenmayr - Rheuma Therminal Wolle.
Oppskrift: - Mønster: Lucille by Coutney Kelley og finnes gratis på Ravelry her.
                - Grunnoppskrift: Sandnes Lanett Baby hefte 1013, tema 4.
                - Krage: Dale Baby nr.203 oppskrift 20302.

8 kommentarer:

 1. Så fin den ble! gøy å trikse med oppskriftene, har prøvd det en gang jeg også! ekstra gøy å strikke da! Resultatet ble skikkelig lekkert. Er det til lille tanteungen din?

  SvarSlett
 2. For en flott jakke! Ekstra imponert over at den er egenkomponert :) Tenk så artig å få den i gave, helt unik!

  SvarSlett
 3. Hei!
  Så kjempefint sett, og nydelig mønster! Ja, det gjelder å tørre og gjøre sine egne justeringer, og tilpasse oppskriften til eget hode! Blir det heeelt feil, er det jo bare å rekke opp igjen, men som regel går det veldig bra...til slutt!

  Med ønske om en flott uke, og fin 17. mai!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 4. Den jakken var jo bare rå lekker! (måtte prøve å finne ut hva som kunne gjemme seg i dagens gavepakke... så ut som noe grått... siden jeg har vært borte fra blogglandia noen mnd...) Hvilket mønster har du fulgt på bol og armer??? Som sagt, det var skikkelig lekkert!!! Herlig sommer inspirasjon:)

  SvarSlett
 5. Hei tantemaraj. Mønsteret jeg har fulgt på bol og ermer er Lucille by Coutney Kelley og finnes gratis på Ravelry på engelsk. Du finner link over i innlegget der det står mønster: Si ifra hvis du ikke skjønte det :P

  SvarSlett
 6. Her er link: http://www.ravelry.com/patterns/library/lucille-3

  SvarSlett