torsdag 5. april 2012

Jakke i mønsterstrikk

Endelig har jeg ferdig en jakke som jeg har villet strikke leenge. Jeg elsker mønsteret og synes det er en av de fineste jeg har strikket noen gang.


Det er første gang jeg har strikket etter engelsk oppskrift. Noe var vanskelig å forstå, men det gjelder å ikke gi seg! Selve mønsteret var etter diagram, og var derfor det letteste. Jeg gjorde nok ikke alt etter oppskriften, men tilnærmet. Men det gjør da ikke noe!


Garnet er et nytt jeg har oppdaget! Utrolig tynt -310m på 50g!

Det som er ganske spesielt med denne jakken er at den strikkes ovenfra og ned. Altså begynner en i halsen til en kommer ned til starten på ermene. En setter ermemaskene på egne pinner, og fortsetter på bolen. Til slutt strikker en ermene ovenfra og ned. Jeg valgte å strikke ermene lange. I oppskriften var de korte. Jeg tenkte lange var litt mer praktisk for klimaet i Norge ;)


Oppskrift: Lucille by Coutney Kelley og finnes gratis på Ravelry her.
Garn: Schachenmayr - Rheuma Therminal Wolle.
Pinne: 2,5
Størrelse: 6-9 mnd.

Lekse lært 1: "Knit" betyr ikke bare "strikke", men også "glattstrikk" (rett på den ene siden og vrang på den
                      andre)
Lekse lært 2: "Kf1+b" står for "knit forth 1 plus back" = Strikk 1 i fremre maskeledd, og en i bakre. Du har
                      dermed økt 1 maske.
Lekse lært 3: Jeg tror nok jeg utvidet jakken en del da jeg vasket den. Derfor skulle jeg ønske jeg bare hadde
                     dampet den, slik at den holdt seg -i det minste til bilder var tatt ;)

Nå er matchende lue på vei!


Måtte vise frem de vakre rosene jeg fikk av en god venninne for noen dager siden. De varmer skikkelig!

(Jeg beklager bildekvaliteten på dette innlegget. Jeg finner ikke laderen til speilreflekskameraet mitt. Siden jeg var så ivrig etter å vise jakken frem, måtte jeg nøye meg med htc'en min. :) )

7 kommentarer:

 1. wow, dette må være den fiiineste strikkegenseren jeg noen gang har sett! helt nydelig! forelsket meg i den jeg! slik skulle maria hatt. kansje jeg må prøve meg på en engelsk oppskrift engang... bare så utrolig lenge siden jeg har strikket nå...

  SvarSlett
 2. var inne å så på oppskriften, fant den bare i små størrelser. og teksten virket helt gresk for meg. men kansje jeg kunne klart å forstått det diagrammet, og brukt det mønsteret i en vest eller noe.... må tenke litt på det. den var utrolig nydelig altså!

  SvarSlett
 3. Nydelig jakke! Det var virkelig et lekkert mønster!
  Flink du som setter fart med engelsk oppskrift :)

  God påske!

  SvarSlett
 4. Nydeleg jakke, nesten som om den var hekla eller gimpa :D

  Du er so flink! God påske til deg og dine!

  Klem!

  SvarSlett
 5. Oi, den var nydelig!!! Du er jammen dyktig som klarte en engelsk oppskrift!!!

  SvarSlett
 6. Dette så ut som en deilig jakke! Mønsteret ligger allerede i køen min, så det var gøy å se at du har strikket den. Jeg gleder meg sånn til å sette i gang, leter bare etter det "perfekte" garnet. ;)
  Thermal Wolle fra Schachenmayr Nomotta har jeg strikket en del med, det er så herlig og mykt. Og det virker som et godt garnvalg til jakka.
  Kjempefiin!

  SvarSlett
 7. Nydelig jakke!! Jeg sitter og strikker på denne nå, etter at jeg ble så inspirert her hos deg. :) Jeg lurer på et par ting..; i diagrammet.. Det står jo bare rad 1,3,5,7 etc. Hva skal man strikke på 2,4,6,8? Vrang?
  Også lurer jeg på det du skriver "Lekse lært 2: "Kf1+b" står for "knit forth 1 plus back" = Strikk 1 i fremre maskeledd, og en i bakre." Hvor i oppskriften ser du denne forkortelsen? Ser ikke den noe sted jeg. Tror jeg må være blind. ;)

  SvarSlett