onsdag 16. januar 2013

Pysjamasen som ble finskjorte

Jeg fant en oppskrift på noen utrolig søte pysjamaser, kjøpte stoff og satte i gang med å sy! Jeg valgte bestefar-sjanger, for det finner jeg så veldig sjarmerende. Etter hvert som jeg sydde, så jeg at jeg likte skjorta veldig godt, og det falt meg inn at det kanskje var dumt å sy noe som skulle soves i, fremfor til bruk i finere anledninger der den kan komme til sin rett med stilig tilbehør. Mammaen til mottakeren var enig!

 


Jeg sydde på bisebånd (tittebånd) for første gang, og det var artig! Jeg laget dem selv ved å legge inni en litt tykk hyssing. Enkelt, og samtidig mye billigere! I tillegg laget jeg en lomme på ene brystet, for å pynte opp litt ekstra. Likte resultatet godt. Oppskriftene hadde små størrelser, men det så jeg ikke før det var litt sent.. På bildet er den riktignok ikke dratt ned for anledningen. Håper den likevel kan passe en stund.. Kanskje kan noen arve? :)


Mønster: Pysjamas i boken "Sy til barn" av Rikke Misciattelli
Stoff: Fra Stoff og Stil
Størrelse: 4-5 år, men viste seg å være kanskje 3
Tilbehør: Treknapper kjøpt på e-bay fra Hong Kong

søndag 13. januar 2013

Tømmerhoggergenser

I romjul/nyttår racerstrikket jeg en Pickles Tømmerhoggergenser. Med tykke pinner og ferie var det mulig :)


Liker den røffe, barske strukturen. Passer en tøffing perfekt!

 

Her er to gutter i nye gensere. Den med rundfelling kan du se flere bilder av og lese mer om her.

 

 

Pinner: 4,5 og 5,5
Størrelse: 4-5 år


torsdag 10. januar 2013

Ett år!

Ei minstetulle i familien fylte nylig ett år! Hei hurra for en skjønning. Klart hun måtte få kort..mandag 7. januar 2013

Voksejakke i brun

Her kommer bilder av den 3. voksejakken jeg strikket i 2012. De to andre var i str. 0-1 år, mens denne er str. 1-2 år.

  


 

Oppskrift: Voksejakke fra Nøstebarn
Garn: Babyull fra Stoff og Stil
Størrelse: 1-2 år
Pinner: 3,5

Bilder fra de to andre jakkene:

 

lørdag 5. januar 2013

Årskavalkade Søm 2012

Dette var året jeg virkelig tok drømmen opp om å begynne å sy. Det jeg har produsert er helt på begynnernivå, ofte med hjelp fra mer kompetente.


Jeg håper at det nye årets kolleksjon viser utvikling på dette området. Gleder meg til å sette i gang!

onsdag 2. januar 2013

Årskavalkade Strikk 2012

Riktig godt nyttår til alle og enhver! Det ble en del strikk i 2012, og her kan dere se det som ble produsert. Alt er baby-/barnestrikk som har blitt gitt bort i gave. Kanskje jeg skal lage noe til meg selv i det nye året?


Som dere kan se, går farger igjen:

  • 5 plagg i lilla eller rosa, evt. en blanding.
  • 4 plagg i grå/gråbrun/gråblå.
  • 4 plagg i naturhvit/hvitt.
  • 2 plagg med flere farger/mønsterstrikk,                                                                                                  da i stort sett samme farger som de andre plaggene.
  • 1 plagg i brun.
De aller fleste plaggene er dessuten ensfarget strukturstrikk.Det har blitt 2 trøyer med hullmønster, og hele 3 voksejakker i ett stykke, i forskjellig farge. Mye er fortsatt med små pinner, men jeg tror jeg generelt har gått opp noe i pinner i snitt. Heklede blomster og knapper fra e-bay har vært en hit. Det kan ganske sikkert se ut som, foreløpig, at jeg ikkje liker knæsj-farger. Men faktisk har jeg snust litt på okergul! Syns den er svært så sjarmerende med riktig tilbehør.

Jeg ser frem til et nytt år med mye strikk, men målet er å strikke ferdig flere av de mange ufoer som ligger fornærmet i strikkkurven. Hvorfor er det så kjedelig å strikke ferdig ting som har ligget mer enn 2 uker..??