torsdag 24. mai 2012

Buksedress i velour og jersey

Denne "kosedressen" er hittil min største sy-utfordring. Jeg måtte sprette opp igjen flere ganger, men til slutt ble det ikke så aller verst. Velour er så deilig mykt, og jersey like så!


Mønster: Fra Symagasin nr.5 for 2012
Størrelse: 4 år
Stoff: Velour og jersey fra Stoff og stil


Stroppene er sydd mellom to lag og kan derfor ikke forandres på. Disse ga meg virkelig en utfordring.

Lekse lært 1: Les hele oppskriften før jeg setter i gang.
Lekse lært 2: Strekk i stoffet når jeg syr med jersey. Man skal kunne "strekke" i stoffet etterpå.                                            
Lekse lært 3: Ikke gi opp!! ;)

mandag 21. mai 2012

Roser av bånd..

Her er et kort jeg har laget med roser av rosa silkebånd og stilker av krøllet papir. En god idé, ikke sant?


Båndet og den naturlige snurringen skaper en ganske stilig effekt. Perfekt som pynt til for eksempel bordkort i bryllup hvor roser er et passende tema.Enkelt og pyntelig!

fredag 18. mai 2012

Kort til nyfødte prinsesser

Jentene har de siste månedene kommet som perler på en snor i familien, og sist helg fikk jeg endelig fingeren ut til å lage kort til dem.


Motiv fra Anne Geddes!

Sukkersøtt med blonder og blomster og romantiske bokstaver. Slik vi liker det til små frøkner!


Kunne ikke sløyfe denne heller! ;)


Jeg elsker å lage blonderammer :)


Hvitt og pastell er stilrent og vakkert :)


Miksing av blomster-lag og perle på toppen!


Søte navn, ikke sant?


For å lage disse kortene, trenger du: kartong-papir, blonder og sløyfer etter din smak, blomster og bokstaver ( her kjøpt på Nille), og motiv du elsker. Lurer du på hvor jeg har fått tak i noe av det jeg har brukt, ta gjerne kontakt.
tirsdag 15. mai 2012

Buksedress

I helgen hadde jeg kreative dager mens vinden og regnet suste utenfor. Denne buksedressen ble til, og jeg synes den ble søt! Gleder meg til å se den på mottakeren.


Stoffet er i bomull fra Stoff og Stil, samme med mønsteret. Oppskriften var enkel å følge, selv om det er første gang jeg har sydd løpeganger.


Det er også første gang jeg har laget skråbånd av stoff. Det var lett med det rette utstyret: skråbånds"maker" og strykejern!


Det gjør faktisk at det ser mindre hjemmesnekret ut, og det er vel et godt tegn, er det ikke? ;)


Jeg falt pladask for det søte blomsterstoffet - som nesten går under kategori nasjonaldag-brukbart. Jeg ser for meg en hvit, enkel, inn-tettsittende topp under med krage :)


Et enkelt plagg å sy for nybegynnere!


lørdag 12. mai 2012

Penjakke med lue - ny vri

Dette søte settet ligner på det du kan se her. Men med denne gjorde jeg noen endringer. For første gang har jeg mikset oppskrifter, og da er det ekstra gøy å bli fornøyd med resultatet. Dette vil jeg gjøre mer av, for det var ikke vanskelig!


I motsetning til den andre, strikket jeg denne nedenfra og opp, slik som er vanlig. Jeg fulgte grunnoppskriften til et sett fra Sandnes i glattstrikk, med riller på bærestykket. Dermed var det bare å plotte inn mønsteret både på bolen (og legge til et par ekstra masker for å få det til å gå opp) og ermene .


Da jeg satte ermene på bolen, fortsatte jeg med mønsteret og felte som vanlig raglan. Her tok jeg ikke hensyn til at mønsteret "krasjet" i overgangene, men det synes ikke så vidt jeg kan se-heldigvis. Mellom rillene videre laget jeg hullmønster slik jeg ønsket å ha med fra den forrige, samtidig som jeg felte jevnt oppover på noen av rillene.


Øverst ønsket jeg en krage, og da fulgte jeg bare oppskriften fra en annen oppskrift (Dale).Samtidig som alt dette, laget jeg knapphull jevnt hele veien opp. Jeg ser nå at jeg godt kunne hatt færre, men pytt pytt. Jeg er en erfaring rikere. Jeg valgte også mørkebrune tre-knapper denne gangen. Luen er temmelig lik den forrige. Jeg brukte imidlertid dobbel tråd og tykkere heklekrok (5) denne gangen. Den ble litt mer robust og tydelig -noget jeg liker! ;)


Størrelse: 3mnd
Pinne: 2,5
Garn: Schachenmayr - Rheuma Therminal Wolle.
Oppskrift: - Mønster: Lucille by Coutney Kelley og finnes gratis på Ravelry her.
                - Grunnoppskrift: Sandnes Lanett Baby hefte 1013, tema 4.
                - Krage: Dale Baby nr.203 oppskrift 20302.