mandag 19. mars 2012

Kort og innpakning..

Var i bryllup i helgen, og da måtte gave og kort gis!


Stempel er fra Panduro. Bokstaver fra Nille. Simple as that!Kjekt å pynte litt ekstra!

torsdag 15. mars 2012

Funn!

En hvit mønsterduk og en sybok ble med meg hjem fra bruktbutikken for litt siden! Jeg ble så GLAD da jeg fant denne boken, for den har jeg lett etter flere steder. Den heter "Barnetøj du selv kan sy 0-4 år" av Elsebeth Gynther. Men: mønsterarkene var ikke inni! :( Modellene er jo inspirerende å se på, og kanskje, med litt mer efraring, kan jeg klare å lage mine egne mønsterark.. Så vidt jeg vet, er den ikke i salg lenger. Men kanskje dukker den opp igjen på brukt'n igjen? ;) Let's hope so!

søndag 11. mars 2012

Strikket teppe

Endelig er jeg ved veis ende på teppet jeg har holdt på med den siste mnd! Det har vært litt av en jobb, mot slutten strikket jeg med nærmere 500 masker på pinnen. Egentlig tilsa oppskriften at teppet skulle måle 100x100cm. Men jeg ga meg etter 92x92cm av ren latskap. Jeg ble utålmodig, men var fornøyd med størrelsen. Hva gjør man da? Feller av og hekler en kant rundt og er ferdig med det! O fryd!


Teppet er strikket i riller innerst. Jeg begynte i et hjørne og økte 1 maske i begynnelsen av hver pinne. Etter ønsket bredde, felte jeg den første i stedet for å øke. Dette gikk hurtig siden det var rettstrikk hele veien. Deretter plukket jeg opp maskene rundt og begynte på bølgemønster. Jeg følte det var nå den virkelige jobben startet :) Jeg ga meg når jeg var 3/4 av lengden. I tillegg skulle det ha vært en bred strikket kant rundt som skulle sys på etterpå. Denne droppet jeg og heklet i stedet en tynn kan rundt. Fornøyd, selv om jeg ga meg litt tidlig! ;)


Oppskrift: nr. 16 i hefte babytepper og hentesett fra Sandens Garn
Garn: Sandnes mini alpakka
Størrelse: 92x 92cm (egentlig 100x100cm)
Pinner: 3,5
Vekt: 396g

onsdag 7. mars 2012

Stor variasjon..

.. mellom oppskrifter og størrelser på sikle-smekker. Under ser dere til venstre mønster fra Maja i boken Made by Me, og til høyre mønster fra Stoff og Stil.


Etter min smak ser den til høyre en smule pompøs ut.. Svær og flat.. Jeg liker best Majas!


Sammenlignet med mine tidligere smekker (se her), er disse laget med en annen søm som jeg liker mye bedre. Min sikkert 40 år -gamle symaskin manglet disse stingene, men jeg var så heldig å låne en venninnes oppdaterte finesse. Hovedforskjellen er at de nysydde har en rettsøm langs sikksakken på innsiden. Det ser mer ryddig og "ferdig" ut. Dermed er avgjørelsen tatt. Jeg skal ha ny maskin!!

Stoffet på de blå er 100% ull fra Stoff og Stil, og deilig mykt. På undersiden er det lyseblå fleece. På den rosa er det jersey på fremsiden, og tynn, hvit fleece på undersiden. Som dere ser, har jeg valgt å ha to knapper slik at den kan tilpasses størrelsen på babyen. En klassiker, uten tvil!

mandag 5. mars 2012

Barselgave..

.. i vintage innpakning med silkebånd og blomst.. Og selvsagt et par Mosters babysokker fra Nøstebarn. Velkommen til verden, lille pike!

lørdag 3. mars 2012

Reise

Konkurransen til oyeblikk.net har denne gangen reise som tema. Her vil jeg bidra med et bilde tatt i Haifa, Israel fra Carmel Mountain.

Været var skiftene, med enkelte solgløtt innimellom de truende skyene. Øyeblikket fanger solstråler som treffer biler, veier, vinduer, og skaper magi både på land og sjø. Dette i kontrast til de mørke tonene forrest. Et mektig bilde jeg husker svært godt fra et opplevelsesrikt opphold i Israel under utdanningens utenlandspraksis. Hver dag i fire uker fikk jeg og tre andre gleden av å gå til praksisstedet opp dette fjellet. Turen tok ikke mer enn en drøy halvtime, og vi nøt utsikten hver gang!


Ønsker meg tilbake!

fredag 2. mars 2012

Flott give-away..

... hos den vakre  og inspirerende bloggen Deas og Mia hvor du kan vinne godsaker fra Gone Fishing for kr. 500! Tast deg inn,og bli med!