onsdag 29. februar 2012

Sofatrekk

Da jeg flyttet inn i leieleiligheten i sommer, stod disse møblene her. Jeg er ikke spesielt glad i svart skinnsofa, ei heller kirsebærrøde møbler.Dermed ble det raskt bestilt sofatrekk i nougat farge fra Laredoute. Disse passer standard størrelser og tilpasses med knytinger. Derfra kunne jeg innrede slik jeg ville, fordi en viktig grunnfarge var på plass!


Mitt neste prosjekt er å strikke putetrekk til de to putene som er nærmest på bildet. De jeg har nå er jeg lei av, dessuten passer de ikke årstiden ;) Gleder meg!

fredag 24. februar 2012

Sikle-smekker

....på prøve. Uten hjelp har jeg forsøkt og feilet, men kanskje noen er brukenes også? De første to jeg sydde var med jersey-stoff på begge sider. Og tabben her ble at jeg dro i dem mens jeg sydde. Jeg hadde nok med å holde tunga beint i munnen for å få til "overlocken".


Og da ble det bølger i siden som dere ser her (snakk om å seile sin egen sjø):


Det ser rart ut, rett og slett. På neste smekke prøvde jeg hardt å la være å dra i stoffet mens jeg sydde.


Det ble litt bedre. Men for å unngå å dra, har jeg i stedet "høvlet" over rykninger og på de stedene ser det ikke veldig pent ut. Men kanskje kan den brukes likevel? (*kremt)


Jeg tenkte jeg ville prøve å sy med et annet stoff på baksiden, for å unngå problemet med "strekk". Jeg valgte lyseblått fleece. Fordi jeg ikke hadde brun tråd, ble det kontrast-søm i hvitt. Det ble en slags dekor.


Det var helt klart lettere å sy med et "ikke-stretchy" stoff på ene siden. Som nybegynner er det nok lurt å holde seg til det.


Fleece er mykt og varmt og passer godt til små halser.

Har noen tips til hvordan jeg kan få smekkene penere? Mottas med takk! :)

onsdag 22. februar 2012

Strikket jakke i naturhvit

Denne jakken strikket jeg for noen år siden. Fortsatt ser jeg tilbake på den som veldig fin! Jeg er egentlig veldig glad i ensfarget strikk, med mønster i selve strikken. Her er det tulipaner som pryder bærestykket. Vi lengter mot våren, gjør vi ikke?


 Med treknapper, gir den helhetinntrykket.

Garn: Løvegarn (dansk)
Pinne: 4
Størrelse: 6 mnd
Oppskrift: Strik til de små (dansk)


En kjekkas i tøyet!

mandag 20. februar 2012

Kjærlighet

Jeg hiver meg med i fotokonkurransen til oyeblikk.net, hvor fristen går ut til midnatt. Tema er "kjærlighet", og da kunne jeg ikke la være å sende inn dette herlige bildet:


Bildet er av mine to skjønne nevøer hjemme på terrassen til farmor en solfylt sommerdag. Kjærlighet -uten tvil!

Lilla forklekjole

Min eldste niese ønsket seg lilla kjole, og da får hun det så klart! :) Denne er laget i str. 92, men tipper den passer til en 4-åring.


Jeg har flere modeller jeg har tenkt å prøve meg på, altså ;) Men får man til noe, blir man litt hekta ;)


Stoffet er fra Stoff og Stil. Knappene er kjøpt på e-bay for en svært billig penge. Synes de passet godt!

mandag 6. februar 2012

Flere varianter av forklekjole

Før helgen var omme var to kjoler til produsert! Det gikk jaggu fortere for hver gang. Og jeg er stadig mer hekta :) Her er en i fløyelsstoff kombinert med prikkete bomullsstoff og brune skråbånd.


 Er så glad i disse tre fargene sammen!


Litt blonder fikk den også.


En annen ble laget i gammelrosa-blomstrete bomullsstoff. Her la jeg bare til hvit-farge siden mønsteret ga mye liv i seg selv.


Her valgte jeg en mer rødlig bruntone på knappene.
Her ser dere begynnelsen på min sykarriere ;D

Etter oppskriften skulle disse passe en 6 mnd. gammel baby. Men da jeg prøvde dem på min 2,5-årige niese, satt den som støpt som en tunika! Men da skal det være sagt at hun ikke er den rundeste bolla i verden ;) Men det er uansett ikke tvil; størrelsen er stooor! Andre som har erfaringer med stoff og stil-mønstre?

lørdag 4. februar 2012

Forklekjole

En liten kjole er blitt til, og jeg er stadig mer begeistret over hvor gøy det er å sy, og hvor mange muligheter en har! Massvis av lekre stoff, blonder, knapper, skråbånd og annet tilbehør åpner for kreativitet og variasjoner som gjør søm til et spennende felt innen håndarbeide. Et fortrinn søm har fremfor strikking er at det er så mye billigere å kjøpe matrialene en trenger. I tillegg går det mye hurtigere. Så jeg er ikke tvil om at søm er noe jeg vil fortsette med å utvikle meg innen!


Her har jeg valgt et smårutete stoff i gammelrosa farge kombinert med hvite skråbånd og hvite blonder på lommene. Jeg var veldig i tvil hvilke knapper jeg ville ha. Jeg hadde ingen hvite i riktig størrelse, men jeg synes tre-knapper i enten mørk eller lys brun var et godt alternativ. Valget falt på de mørkebrune, de samme som jeg brukte på selebuksene.


Perfekt sydd er den ikke. Men jeg lærer på veien!


Stoff: Camel/hvit smårutet polyester/viscose fra Stoff og Stil, 24,95 kr for 1m.
Mønster: Forklekjole fra Stoff og Stil
Størrelse: 6 mnd /74
Vanskelighetsgrad: Easy (2 av 5 "prikker" iflg. Stoff og Stil)

torsdag 2. februar 2012

Velkommen!

Jeg vil ønske nye følgere velkommen til bloggen! Utrolig hyggelig å lese deres koselige kommentarer. De varmer! Så tusen takk :)

Her strikkes det på teppe, nå bølgemønster rundt det rillestrikkede. Med over 400 masker rundt, sier det seg selv at det er et tidkrevende arbeid. But I'll be back! Finished and done!


Her fryder jeg meg over lengre dager og ser frem mot, etter min smak, den beste årstiden i året!