tirsdag 24. januar 2012

Heklede smekker

Disse fine smekkene er er en fin gi-bort-gave. De er enkle og raske å lage, og er et nyttig "plagg".


Det er selvsagt mange varianter, og en lager med de fargene, kantene og dekoren som en selv vil.


Jeg valgte basisfarger som lett kan passe med andre plagg, og som også de fleste liker. Jeg sydde også hjerter på. En søt detalj til en søt skatt!


En blomster-knapp i bunnfargen til å feste i nakken kan også være en fin detalj.

Siden jeg ikke er en reser på å lese hekleoppskrifter, brukte jeg bare bildene som utgangspunkt og laget litt min egen vri.

Oppskrift: Dale strikkedesign til baby nr. 197
Garn: Bomull
Størrelse: 1-3 mnd. Her er det bare til å utvide halsåpningen.

søndag 22. januar 2012

Teppe i anmarsj

Faktisk har jeg bare strikket teppe 1 gang tidligere, så det fikk jeg veldig lyst til å begynne på etter å ha laget årskavalkaden for fjoråret, der det ikke fantes snurt av tepper. Jeg har tenkt at det er for langdrygt og kjedelig. Men nå holder jeg på med et som er hurtig voksende - i deiligste Sandes mini alpakka. Teppet strikkes som dere ser, sidelengs i riller. Og dette er bare innerstykket. Teppet skal nemlig både få bølgemønster rundt, i tillegg til en strikket blondekant. (dere ser løkkene i kanten, der er det bare til å plukke opp. Løkkene lages ved å lage et kast i starten av hver pinne) Teppet skal bli 100cm x100cm, det er det mest fantastiske av alt! Men det krever intet mindre enn 10 (gulp) nøster med dette eksklusive garnet. Men jeg tror det er verdt det!


Her har dere fått med et bilde av min blømende orkidè -som smiler mot det herlige solværet vi har på vestlandet i dag! Ha en riktig god søndag!

fredag 20. januar 2012

All by myself..

Nå er bukse nr. 2 i havn - og den er laget HELT alene. *litt stolt :) Dette er bare så gøy. Jeg prøvde meg på et motiv foran denne gangen. Et hjerte med blonde sydd med sikksakk-sting.


Oppskriften er den samme som sist, stoffet og str. med.

onsdag 18. januar 2012

Garn på vekta..

Tre sokker i samme str. kan ende opp med ganske forskjellig tyngde. Lett, lettere lettest!


Lyseblå: 44g - Dale Babyull
Grønn: 34g - Løvegarn (Hosegarn-dansk)
Beige:  24g - Alpaquita -Brasiliansk alpakka


Oppskrift er Mosters Babystørmper fra Nøstebarnboka -selvsagt! ;)

søndag 15. januar 2012

ENDELIG...!!

... er jeg i gang med sying! Med veiledning fra mer erfarne, har jeg sydd en selebukse til en liten frøken! Og det var så G-Ø-Y, så dette blir det nok mer av fremover! Og egentlig var det ikke vanskelig heller. En trenger bare litt dytt og en som viser en hvordan ting skal gjøres, og hva ord betyr.. Og knapphull? Makan til enkelt, maskinen har jo egne innstillinger som gjør den største jobben. Jeg som alltid har tenkt med skrekk og gru på dem..


Det rosa øverste båndet sydde jeg på for hånd. Det gjorde jeg også med ribben nede på innsiden, for at det skulle se litt bedre ut på vrangen. Ellers er alt sydd med maskin. Det tok noen timer, gitt. Men det går vel raskere 2. gangen?


Oppskrift: Stoff og Stil
Stoff: Fløyel og bomull fra Stoff og stil og andre lokale
Størrelse: 62

Perfekt er det langt i fra, greit med kamera som gir de beste vinklene ;) Men det er vel litt av sjarmen i det hjemmelagde? Alt kan ikke være bent! ;)

lørdag 14. januar 2012

Tøff guttevest

Denne vesten strikket jeg i all tro på at den skulle passe en 3-åring. Med øyemål er jeg redd den bare kan romme en 1-2-åring. Jeg kjenner på litt frustrasjon når oppskrifter blir fulgt til punkt og prikke med mål, og likevel svarer den ikke til forventet størrelse. Men, men! Jeg ble fornøyd likevel, selv om den ble litt kortere enn planlagt! Fargene likte jeg spesielt godt sammen.


Garn: Drops Alpakka
Oppskrift: Drops, du finner den her
Str: opprinnelig 3/4 år, men sannsynligvis ikke mer enn til 1-2 år
Pinne: 2 og 2,5

Lekse lært 1: Sammenlign mål i andre oppkrifter til gitt størrelse. Kanskje kan en unngå feil lengde ;)
Lekse lært 2: Ikke ha bare èn stripe kontrastfarge der en skal plukke opp til hals etc. Da skjer det som dere    ser, at maskene "riller" seg.
Lekse lært 3: Sy på merket horisontalt, ikke skjevt!

tirsdag 10. januar 2012

Romantisk pikejakke

Denne søte jakken strikket jeg på i over et halvt år og er hittil det største prosjektet jeg har hatt. Perlestrikk på pinne 2,5 og ribb på pinne 2 er tålmodig arbeid. Men jeg ble så fornøyd, så det var verdt det! Først synes jeg den ble så vid. Men den er samtidig utrolig sjarmerende på, og gjør min allerede sukkersøte niese enda søtere :)


Dukken måtte selvsagt få bli med på bildet!

Garn: Dalegarn babyull naturhvit
Oppskrift: Dale babyhefte nr. 164
Pinne: 2 og 2,5
Str: 3 år -men passer enda til 4-åringen!

Og ja, jeg har vist jakken på den gamle bloggen. Men synes den fortjente et innlegg her også. Etter min mening er det vanskelig å få et reelt bilde av klær uten at de er på :)

lørdag 7. januar 2012

Fineste nye

En ganske fersk liten skatt i strikket fra tante. Detaljer om og flere bilder av luen finner du her, og teppet her.


Hun er så fin!

onsdag 4. januar 2012

Tovede tøfler

Jeg har lenge observert en venninne av meg strikke disse tøflene (mange!), men noen dager før jul fikk jeg endelig fingern ut og fikk bedt om oppskriften. Jeg har nemlig lenge tenkt at toving nok var for vanskelig å prøve seg på. Men de tover jo seg selv! ;) Å hive de på 60 grader med grønnsåpe og et håndkle var det eneste som skulle til fra min side etter strikkingen. Og jammen var de enkle og kjappe å lage! Til nå har jeg laget to par, men to til er underveis. De er fantastisk deilige på foten, og er en veldig fin gave å gi andre. Varme føtter vil alle ha! Slik så de ut før toving:

Og etter toving:


Og her er pågående prosjekt til venstre, ferdig produkt av meg i midten, og julepresang fra snilleste venninna mi til høgre! Liker fargene sammen :)


Garnet som er brukt er Fritidsgarn med pinne 6. Perfekt til toving! Jeg kan dessverre ikke legge ut oppskrift, siden jeg ikke har rettighet til det. Men jeg vet det finnes mange andre oppskrifter på tove-tøfler som en kan få tak i.

mandag 2. januar 2012

Årskavalkade 2011 for strikk!

Godt nyttår til hver en leser! Her er de fleste strikkeprosjekter jeg hadde i løpet av 2011. Veldig artig å se hvilke farger som går igjen; lilla, brun, blå, grå, turkis, rosa og naturhvit. Og utenom et par sjal til meg selv, er det bare baby/barnestrikk som er gitt bort. Den største glede er å glede andre!