tirsdag 29. november 2011

Strikket sko til nyfødt

Det ventes en liten jente nå i advent, og så klart må hun ha lilla sko! Oppskriftene er fra den nye, inspirerende boka "Strikkelyst". Herligheten er strikket på p.2 med Dale babyull. Knappene er fra e-bay, hvor du kan gjøre særdeles billige kjøp. Oppskriften var lett å følge, og skoene var gjort på en kveld.
 

søndag 27. november 2011

Lilla Advent

Tenk, i dag er det første søndag i advent. Her har jeg satt opp "adventskrans", som slett ikke er noen krans men bare noen kubbelys på fat. Jeg synes det er likeså fint!  


Jeg synes advent skal ha lilla lys. Sammen med en liten, hvit julestjerne i en søt krukke, og et telys-glass, begge fra Blomstermiljø, ser det rent og vakkert ut.


*Fatet er fra Indiska, og var så fint jeg kunne sett for meg. Duken er fra Princess, og jeg falt pladask for dette tynne, småsøte blondestoffet.
Nå tenner vi det første lys
aleine skal det stå
vi venter på det vesle barn
i krybba lagt på strå.

God søndag!

mandag 21. november 2011

Strikket babyteppe

Det første teppet jeg strikket, for nå 4 år siden, var dette teppet med blant annet hjerte-mønster. Når jeg ser på det nå, må jeg si meg utrolig fornøyd med det. Og Lanett Babyull holder seg utrolig bra gjennom vask etter vask og godt bruk! Kanten rundt er strikket, og jeg husker jeg jobbet lenge for å få til mønsteret. Men med pågangsmot på topp ga jeg meg heldigvis ikke! Siden det var en liten jente som skulle få teppet, ville jeg gjøre det enda mer småsøtt. Jeg sydde på et rosa bommulsstoff under, slik at fargen skinner gjennom ved alle huller på mønsteret. Og så passer det jo også med rosafargen på blomstene som er sydd på. I tillegg varmer det ekstra.
Oppskriften er hentet fra Sandnes-hefte nr. 9910, og teppet er strikket på p. 2,5. Et spennende teppe å strikke! Og på den tiden hadde jeg liten erfaring med mønster. Men siden alt stod godt forklart, gikk det veldig greit. Det vil si, bortsett fra litt start-problemer med kanten rundt.. Men litt utfordringer må vi jo ha! :)


torsdag 17. november 2011

Peter Rabbit

Jeg har alltid vært glad i motivene til Peter Rabbit, så da jeg hadde en stoff-bit med dette motivet på fikk jeg lyst til å sy det på et kort. Jeg sydde den på det blåblomstete stoffstykket før jeg sydde begge på papiret, begge deler med maskin. Etterpå sydde jeg på den nydelige borden, som faktisk er hånd-heklet av min mormor for ganske mange år siden. Et helt spesielt kort for meg er det derfor!

lørdag 12. november 2011

Småpike-jakke..

Denne jakken strikket jeg for flere år siden, men jeg fikk lyst til å vise den igjen siden den ikke har blitt vist på denne bloggen. Noen prosjekter blir man ekstra fornøyd med, og denne var en slik en! Så fornøyd at jeg faktisk har strikket to. Den er i løvegarn som oppskriften tilsier. Heftet den er fra er det danske Strik til de små, og de har mye fint! Oppskriften er også lett å følge selv om den er på dansk. De små blomster-broderiene er bare så søte! Jakken er strikket i str. 6-9mnd med pinne 2,5 og 2. Jeg har heklet en enkel kant rundt. Et enkelt prosjekt å anbefale!

fredag 11. november 2011

Velkommen til verden


 Jeg har laget et nyfødt-kort til en liten prins som ble født for en stund siden. Arkene er kjøpt i England. Blomst og bokstaver er fra Nille. Skoene er stempel fra Interbook. Bånd fra Panduro. Jeg synes bokstavene passer spesielt godt sammen denne gangen, denne karen var heldig med initialene. Og fargekombi lys blå, grønn og dus gul er fin, syns jeg.

onsdag 9. november 2011

Du gjetter det aldri...

.... jeg har laget... *hold deg fast*... Mosters Babystrømper! Som om det kommer som en bombe fra meg. *knis*.

Her i enkel innpakning med silkebånd, som kan være et tips til en litt mer "uformell" gave. Jeg bare elsker denne fargen som sokkene har. Og med 25% på alt alpakka fra Drops, er det jo bare til å slå til.

onsdag 2. november 2011

Forstørring av Mosters Babystrømper

Siden denne strømpen fra Nøstebarn etterhvert har blitt en favoritt, har jeg hatt lyst til å prøve å lage dem i en større størrelse. Ved å gå opp en pinnestr. fra 2,5 til 3, og strikke den litt lenger både øverst og nederst på leggen, passet den som støpt på tantes fireåring :) Men hvis jeg skulle laget dem igjen, ville jeg valgt å ikke forlenge, men bare gå opp en str. i pinner. Dersom noen ønsker en mer inngående forklaring på økningen, gi meg et ord. Her ser dere et vanlig par til venstre, og forstørringen til høgre. Denne gangen i alpakkagarn, som er dem jeg liker best. Jeg får lyst å lage et par i voksenstørrelse til meg selv!